Pannkaka med sötpotatis

Njut av dessa härliga pannkakor till frukost. Du kan göra dom dagen innan och bara värma dom i en stekpanna med lite kokosolja innan du skall äta dom. Håller sig ett par dagar i kylskåp. Vill du ha variation gör dom med riven morot istället. Räcker till 4-5 pannkakor.

  • 3 ägg.
  • 2 tsk. Kokosnötmjöl.
  • 1/2 tsk. mald Ingefära.
  • 1/2 tsk. mald Kanel.
  • 1/4 tsk. Mineral salt.(Celtic Sea Salt)
  • 4 dl Grovriven sötpotatis.
  • Kokos olja för stekning.

Vispa samman ägg med kokosmjöl, kanel, malen ingefära, samt mineral salt i en skål. Rör ner den Grovrivna sötpotatisen och blanda väl. Lägg i 1 msk kokosolja i en liten stekpanna, på medelvärme och låt smälta. Skeda i blandningen i stekpannan så att det bildar en ”kaka” ca 1/2cm tjock. Stek på medelvärme ca 2-3 minuter, vänd sedan.

Smakar gott tillsammans med stekt bacon till frukost. Kan även användas till att fyllas med något gott som en wraps. Blir ett bra mellanmål, eller efter ett tränings pass. Jag fyller mina med sallad, parmaskinka, avokado samt hemmagjord majonäs.

Comments

  1. Det var riktigt gott och enkelt att göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: