Lammfärs Biffar

  • Det viktigaste när det gäller att äta bra mat är PLANERING. Det går inte att komma hem och vara stressad efter en lång arbetsdag, vara hungrig och inte ha planerat vad man skall äta. Därför brukar jag rekommendera att man gör olika typer av färs biffar, som man sedan kan stycke frysa. Tinar snabbt. Jag brukar göra biffar och krydda med lite olika saker. I dag gjorde jag på Lammfärs. Sedan åt jag den till frukost.
  • Nu blev säkert många chockade och tänker det kan man inte äta till frukost!! Men det går alldeles utmärkt och är riktigt gott! Man skall inte låta tanken begränsa, in med lite nytänkande istället! De flesta lever på mjölk produkter och Flingor på morgonen eller smörgås och kaffe. Snabba kolhydrater som triggar blodsockret och bara ett par timmar senare ”kraschar” du och måste ha ett mellanmål. På min frukost står du dig hela förmiddagen. Bara tänk på att förbereda kvällen innan och ta fram en biff från frysen. Lägg den i kylskåpet och den tinar under natten.
  • Till min frukost i dag serverade jag med smörfräst Champinjoner, Haricots Verts och min härliga majonäs.

Lammfärs Biffar.

  • 500gr Lammfärs.
  • 1 kruka Färsk Mynta.
  • 1 ägg.
  • 2-3 msk. Kokos mjölk.
  • 1 tsk Celtic Sea salt
  • Lite färsk malen peppar från kvarnen.

Blanda lammfärsen med ägg, kokosmjölk, finhackad mynta, salt och peppar. Forma biffar i lämplig storlek.

Sedan brukar jag paketera dom i glad pack och frysa dom.

Comments

  1. Det var jätte gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: