Frö Knäcke.

Detta är det absolut godaste knäckbröd som finns! Detta har vi ständigt hemma, helt glutenfria! Lättbakade. jag brukar baka två plåtar på samma gång. Bra att ha med sig när man behöver en ”snack” eller om du går på restaurang brukar jag ha några i handväskan. Oftast kommer det fram en brödkorg och någon god röra. Då kan du äta röran på dina medhavda glutenfria frökex, allt som behövs är lite planering. Grundreceptet till dessa underbara frökex kommer från bloggen 56 kilo men jag har ändrat lite på det.

Frö Knäcke.

 

Sätt ugnen på 150 grader. Jag använder varmluft så att jag kan göra två plåtar samtidigt.

 • 1 dl Solros kärnor.
 • 2 dl Sesamfrön.
 • 1/2 dl Rostade solros kärnor.
 • 1/2 dl Pumpafrön.
 • 1 dl Linfrön.
 • 4 msk Pofiber.
 • 2 msk. Fiberhusk.
 • 1 tsk Celtic Sea salt.
 • 1 tsk Brödryddor.
 • 1 dl kokosfett.
 • 5 dl. Kokande vatten.
 • Lite celtic sea salt det grova att strö över.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokos fettet i en kastrull, tillsätt vattnet och koka upp.

Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt. Tag 2 plåtar, lägg på bakplåts papper. Fördela smeten mellan de båda plåtarna. med en gummispatel bred snabbt ut smeten jämnt fördelat över plåtarna. Den sista lilla ”finishen” brukar jag fukta handen lite lätt med vatten och ”platta” till det med handen så det blir så jämnt som möjligt. Strö över lite grovsalt.

Grädda i varmlufts ugn 45-60 minuter. Ta ut och markera rutor, så stora som du vill ha. Sätt tillbaka i ugnen, stäng av värmen och låt torka ytterligare 30 minuter i ugnen. Knäcket skall vara hårt. NJUT!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: