Fredags Lunch

I går jobbade jag hela dagen, hade en kort lunch. Då är det bra att ha lite färdigt i kylen så går det på 10 minuter att skapa fram en god och näringsrik lunch som du klarar dig hela eftermiddagen på.

Lax är en nyttig fisk rik på Omega 3 fett. Men jag är restriktiv när det gäller att välja vilken lax jag vill äta. Jag äter bara den portions förpackade laxen ekologisk fryst. Detta efter att ha sett hur man odlar lax i Norge samt i Chile. En dokumentär som var otroligt upprörande och där det framgår klart att odla fisk förstår fisket för den lokala fiskarna i Chile och har utarmat det normala fisk beståndet där. Jag är inte helt säker på vad det innebär när den är ekologiskt odlad men jag skall forska vidare i det, just nu känns det bättre.

Jag har alltid portions förpackad i frysen så det är bara att ta upp en på morgonen så har den tinat till lunchen.

Värm lite kokosfett på stekjärnet på medelvärme. Salta och peppra och steka, tar ca 8 minuter. Till detta åt jag resterna av den goda Asiatiska salladen som jag fick över häromdagen. Med en rejäl klick av min hemmagjorda majonnäs som jag alltid har klar i kylen, så är lunchen klar på 10 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: