Coleslaw sallad med sesamdressing

I går var det lördag och vi skulle gå på bio på kvällen. Då vill man gärna att maten skall vara färdig när man kommer hem igen. Vi gjorde en Coleslaw sallad på eftermiddagen som fick stå och gotta till sig i kylskåpet.

Coleslaw sallad med sesamdressing.

 • Ett litet vitkålshuvud, går också bra med spetskål.
 • 1 stor Chilipeppar, kärnor bort och finhackas.
 • 2 morötter, rivna.
 • 3 salladslökar, fint skurna.
 • 0,75 dl. Rostad Sesamolja.
 • 1 msk. Risvinäger.
 • 1 msk. Tamari (Glutenfri soya).
 • 1 msk Färsk Ingefära riven.
 • 2 mogna Avokados skurna i tärningar.
 • 2 dl kokta Havsalger. (Jag använd Arame, köps hälsokost affär, Följ bruksanvisning på påsen. Havsalger är rika på mineraler, jod och magnesium).
 • Lite salt och peppar.

Skär alla ingredienser fint. Blanda i en stor skål. När Havsalgerna är kokta, låt de rinna av i ett durkslag och kallna, blanda sedan ner dom i salladen. Blanda Sesamolja, risvinäger, riven ingefära, tamari. Häll över salladen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Det blir en rejäl skål med sallad men den håller sig ett par dagar i kylskåp. Jag delar den på 2 skålar när den är färdig. I den skålen som jag skall servera blandar jag försiktigt ner 2 tärnade avokados. Den andra skålen sätter jag in i kylskåpet.

Precis innan vi gick till bion satte vi ugnen på 150 grader. På en braspanna med galler lade vi tunna revben med bensidan neråt. Penslade med olivolja och på med Celtic Sea Salt över hela stycket. Lite vatten i botten på braspannan. In i ugnen. Vi satte in det 16.30 och kom hem från bion kl 20.00 då var de perfekta. Fram med Coleslaw salladen, tärna ner avokado och middagen stod på bordet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: