Fisk soppa.

Ja då är jag tillbaka efter en underbar semester månad i Portugal. Hann bara hem och sträcka ut benen i en härlig löprunda längs med havet, till nästa dag när vi fick snö igen. Det gör att jag längtar efter soppa att värma mig med. Soppa är dessutom bra för man kan laga mycket och äta till lunch sedan. Jag hade en del fisk bitar i frysen så jag passade på att rensa ut lite. Tycker inte riktigt att bilderna blev bra, det är svårt nu med ljuset. Den blev fantastiskt god och är väl värd att prova.

Fisk soppa 4 port.

 • 1 Fänkålsstånd.
 • 1 Paprika.
 • 2 vitlöks klyftor.
 • 1 gul lök.
 • 1 msk smör.
 • 1 kuvert saffran.
 • 1-2 tsk sambal Oelek.
 • 1 burk krossade tomater.
 • 1 liter fiskbuljong.
 • 3 dl vitt vin.
 • Celtic Sea salt, peppar från kvarnen.
 • 600 gr fisk. ( Jag använde mig av vit fisk denna gången men det är gott att blanda med lite lax också).
 • 300 gr räkor. Jag använde frysta.
 • Lite färsk dill.

Strimla fänkålen och paprikan fint. Skala och hacka lök o vitlök. Hetta upp en gryta med smör och bryn fänkål, lök, vitlök och paprika tillsammans med saffran och sambal oelek ett par minuter tills det mjuknar. Häll på krossade tomater, tillsätt fiskbuljong och vin. Låt sjuda tillsammans ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Under tiden skär fisken i kuber och lägg ner i soppan och låt sjuda med ca 3 min. Lägg till sist ner räkorna och den finklippta dillen. Servera i djupa tallrikar med en klick aioli till.

Aioli.

Jag har alltid min hemlagade majonäs i kylskåpet, så det är enkelt att bara tillsätta pressad vitlök i den så är det klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: