Rotfrukts soppa med chorizo

Den här soppan gjord på rotfrukter blir väldigt god och värmer en kall vinterdag. Rotfrukter har högt GI index men om man tränar mycket kan man behöva fylla på sitt kolhydrats behov och då passar den här soppan bra. Jag älskar soppor av alla de slag för man kan göra mycket när man ändå håller på, man kan frysa i mindre portioner bara att ta fram när man inte har tid att göra något annat, bra att ta med på jobbet nästa dag.  Jag använder bara ekologiska grönsaker.

P1030809

 

 

 

 

 

 

 

 

Rotfruktssoppa   6port.

  • 400gr Kålrot
  • 400gr Rotselleri
  • 3 stycken Palsternackor.
  • 4 stycken Morötter.
  • 1 stor gul lök.
  • 1 ICA ekol. krossad tomat paket 500gr.
  • 1, 5 Liter Buljong jag använder Biofoods ekol grönsaks buljong.
  • Salt och peppar.
  • 2 msk smör.
  • Finklippt persilja.

Börja med att finhacka alla grönsaker. I en stor soppgryta fräs den gula löken mjuk i smör. Tillsätt de övriga grönsakerna och låt de fräsa tillsammans på medelvärme ca 10 min. Häll sedan på den krossade tomaterna samt buljongen. Låt koka upp och sänk värmen. Låt det puttra till grönsakerna är ”al dente” ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Finklippt persilja över samt nystekt chorizo korv. Istället för persilja kan man i sin tallrik ta en matsked pesto, blir också otroligt gott till rotfrukterna.

Gott i soppan är chorizo korv. Köp en korv av god kött kvalité, jag använder mig av Per i Vikens chorizo. Skiva den och stek upp dem i en stekpanna. Lägg i soppan när den är färdig. Jag använder 4 korvar till den här satsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: