Frittata eller paj utan skal.

Hej,

Har varit ett längre uppehåll med införande av recept. Men jag har haft mycket att göra på jobbet. Här kommer nu fortsättningen efter mitt buljongkok. Kycklingen som tillagades när jag kokade min buljong passar bra som fyllning i denna underbara Frittata.

Du kan äta den som en paj med lite sallad eller till frukost när du har bråttom. Då brukar jag värma den i lite kokos olja i ett stekjärn innan jag skall äta den. Kan också tas med på utflykt och ätas kall.

Frittata 4 pers.

  • 1 Broccolihuvud i små buketter
  • 1 Färsk gul lök, hackas eller strimlas.
  • 1 medium Zucchini i skivor.
  • Kyckling i fina strimlor från buljong koket, eller andra kycklingrester om ni har.
  • 1 paket ekologisk färsk baby spenat.
  • 10 ägg
  • 1 Avokado
  • Salt och peppar.
  • Kokos olja att steka i.

I en stekpanna fräs lite kokos olja och lägg i alla grönsaker, fräs dem lite lätt. Blanda i kyckling strimlor. Tillsätt den färska baby spenaten. Rör runt tills det blir varmt. Vispa ihop 10 ägg. Rör ner i stekpannan. Sätt in i ugnen 200 grader ca 15 minuter. De sista 5 minuterna kan man öka värmen till grill och flytta upp det högre upp i ugnen för att få en fin brun yta. Har du ingen stekpanna som kan sättas in i ugnen kan du göra det i en pajform.

Vid serveringen skiva en avokado ovanpå.

Comments

  1. Vilken härlig rätt! Väldigt goda ingredienser i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: