Detox

Hej på er alla, nu är jag hemma efter en lång härlig semester i Florida. När man är på semester så är jag inte lika strikt som till vardags och det har blivit en och en annan glass, ganska mycket choklad och en hel del vin! Så det är absolut dags för årets DETOX.

Vi är ju hela tiden utsatta för gifter i vår miljö, luften vi andas, från vattnet vi dricker, och även från maten som vi äter. Våra kroppar kan hantera ganska mycket men ibland blir det för mycket av allt och vår lever får arbeta hårt. Vi börjar känna oss lite ”sega”, trötta, och kanske inte mår så bra.  Det är då som det är dags för en inre rengöring.

Genom att ta bort en del måltider och ersätta dem med en smoothie och grönsaks juicer som ditt huvudmål för ett par dagar tar man bort trycket på matsmältningssystemet. Man kan göra smoothies som innehåller alla näringsämnen som vi behöver och som stödjer levern i sin renings process. Genom smoothies får vi ändå i oss fiber, som hjälper till att rensa i tarmen, gör att magen sköter sig och hjälper kroppen att rensa ut alla gifter, efter att levern gjort sitt jobb.

Eftersom levern behöver protein för att göra utrensningen kan det vara bra att sätta till lite protein pulver ett par gånger per dag till din smoothie.

Jag har investerat i en Hig-Power mixer en Vitamix som jag köpt på rawfoodmiddagar fungerar bäst när man har lite hårdare frukter och blad såsom kål och isbitar. Man kan också använda en matberedare men får då använda lite mer vatten för att få en bra smoothie.

Årets julklapp sades vare en juice maskin, vet inte om det blev så? Där är lite skillnad på juice maskiner. En centrifugal juice maskin är lätt att använda och kostar inte så mycket. Det finns en nackdel med denna typ av juicemaskin. Den har ett blad som arbetar snabbt och ett filter som separerar pulpan från juicen.  Centrifugal kraften när den spinner ut juicen producerar värme, och värmen förstör tyvärr en del av de fina enzymerna i grönsakerna och frukten. Denna typ av juice måste du därför dricka meddetsamma och kan inte sparas eftersom den snabbt blir förstörd.

Slow eller cold-press juice maskiner.

Det här är Rolls-Royce när det gäller juice maskiner. De är betydligt dyrare men i gengäld får du ut en bättre produkt med ett mycket bättre näringsvärde. Om man tänker göra juice i sitt dagliga liv så tycker jag att detta är en god investering. Här gör du nu juice utan värme vilket gör att du kan spara den längre. En slow juice maskin har en skruv som sakta matar fram juicen och du får pulpan i en separat behållare. Jag har köpt en Hurum juicer som jag älskar, jag köpte den här på rawfood Den arbetar tyst och är lätt att rengöra, något som också är viktigt att tänka på när man köper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: