Choklad smoothie

Fredagens frukost blev en choklad smoothie. Kakaobönan har ett högt innehåll av magnesium och hjälper nerver och muskler att fungera bra.  Kakao tillhör gruppen superfoods och innehåller fenylalanin – en aminosyra som ökar ”må bra” hormonet dopamin. Använde gurkmeja som är starkt anti inflammatoriskt och allmänt stärkande. Protein får du genom äggvitan.

I dag provade jag också IR bastu för första gången. Bor du i Helsingborgs området kan jag rekommendera dig Spa & Cosmetiqua i Påarp. Jag ringde och beställde tid så bastun var varm och skön när jag kom. IR- bastu är mycket bra hjälpmedel att befria sig från slagg produkter och få ut gifterna när du detoxar. Jag har normalt väldigt svårt att svettas så jag satt nog en 15 minuter utan att känna något och tänkte skall jag inte lyckas svettas här heller? Men efter de första 15 minuterna så satte det igång. Eftersom det var första gången så satt jag 40 minuter. Kändes otroligt bra, kan verkligen varmt rekommendera detta. Läs gärna mer om infraröd bastu här.

Choklad smoothie 2 pers.

  • 1 Banan.
  • 1 Päron.
  • 4 msk Kokosmjölk.
  • 2 Äggvitor.
  • 1 msk. Kakaopulver raw (jag använder Renee Voiltaire).
  • 1/2 msk ekologisk Gurkmeja.
  • 4 dl Vatten.

Skär frukten i mindre bitar. Mixa samtliga ingredienser väl och blanda i vatten. Du kan antingen bjuda en annan person, eller spara den i kylen till lunch.

P1050228

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: