Rödkålsallad.

Den här rödkålsalladen passar som tillbehör till mycket. Jag använde den till Rådjurs grytan.  Kål är ju nyttig mat och bra eftersom man kan spara det i några dagar i kylskåpet. Bra att ta med sig på jobbet till lite rester.

Rödkålsallad. 4 pers.

  • 1 halvt litet Rödkåls huvud, strimlas tunt med en vass kniv.
  • 1/2 dl Olivolja.
  • 1/2 pressad Citron.
  • 1 handfull persilja, finhackad.
  • 1 ekolog. Apelsin.
  • 1 handfull finhackade valnötter.
  • Celtic sea salt, och peppar från kvarnen.

Lägg den finskurna rödkålen i en skål. Massera in oljan i kålen, massera en stund så att man bryter ner kål strukturen lite. Riv apelsinskalet, skala apelsinen och skär den i mindre bitar. Blanda ner det rivna skalet, och de skurna apelsin bitarna i kålen. Rör ner den hackade persiljan och valnötterna. Pressa över citronen. Smaka av med lite salt och peppar. Nu har du en härlig frisk citrus sallad! Du kan säkert hitta fler användnings områden.

DSC_0302

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: