Fredagsmys

På fredagar är det gott att ha lite extra mys, kanske börja med något ”litet” gott innan middagen. Jag testade att göra de här goda kexen som jag hittade på den här Greenkitchenstories. Tycker det är svårt att vara kreativ när det gäller bakning. Laga mat är inget problem här har jag stor kreativitet och tycker det är kul. Men bakning, stämmer det inte med ingredienserna blir det lätt misslyckat. Lånar därför från andra bloggar och delar med mig här till er som tycker om att följa min blogg. Att vara glutenfri kan ju vara problem för en del. Jag tycker inte det är något problem och försöker hela tiden vara naturligt glutenfri, dvs. inte ersätta det med majs eller rismjöl som innehåller alldeles för mycket kolhydrater.

Mandelkex. 1 plåt.

  • 300 gr Nötter, jag tog Cashew, sötmandel, pumpafrö samt linfrö som jag blandade.
  • 1 Ägg.
  • 2 msk Vatten.
  • 1 tsk Celtic Sea Salt.
  • Vallmofrö, sesamfrö eller Seltic Sea Salt. att strö över.

Sätt ugnen på 180 grader. Kör nötterna i en matberedare till ett mjöl. Blanda ner ett ägg, saltet och vattnet. Rör samman till en jämn smet. Lägg smeten mellan två bakplåts papper och kavla ut till en rektangel som är ca 2-3mm tjock. Skär dem i längder. Spraya med lite vatten ovanpå, strö över några fröer. jag tog svarta sesamfrön och lite salt. Låt stå i mitten på ugnen 10-15 minuter. Passa dem så att de inte bränns.

Till det kan du servera en härlig dipp:

  • 200 Getost.
  • 1 msk Olivolja.
  • en liten bit Chilipeppar.
  • Lite finhackad färsk timjan.

Blanda allt i en matberedare eller kör det med en handmixer till en jämn smet. Använd till de goda kexen.P1050259

P1050256

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: