Stenåldersbröd.

Detta recept fick jag av min väninna Eva i dag. Vet inte var ursprunget kommer ifrån men jag var tvungen att prova och baka det meddetsamma. Familjen har provat och godkänt det, så här kommer nu ett annat bröd alternativ för er som saknar bröd. Förvaras i kylskåpet med en handduk om pgr. av alla färska nötter och frön. Men jag gör som jag brukar, skivar upp det och fryser in det så kan jag ta ut några skivor efterhand istället.

P1030468

  Stenåldersbröd.   1 bröd.

  •   150 g Mandlar.
  •   100 g Sesamfrön.
  •   100 g Linfrön.
  •   100 g Solrosfrön.
  •   150 g Pumpafrön.
  •   1 dl Rapsolja.
  •   2 tsk. Celtic Sea Salt.
  •   4 stora ägg (eller 5 små).

Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål. Vispa äggen och tillsätt dem med havsaltet, rapsoljan och blanda väl. Tag en 1,5 liters rektangulär form, lägg i ett bakplåts papper och forma det så det följer formen. Lägg i blandningen och grädda brödet i 160 grader i ca 70 – 80 minuter. Låt det svalna helt i formen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: